Mnogim boš všeč, če se ne boš trudil biti všeč vsem

Če ti je zgornja trditev popolnoma jasna in se tako tudi obnašaš, potem je to zelo dobra novica in ti čestitam. Če pa bi rad še malo navdiha, pa ti ponujam barvito zgodbo.

V deželi barv se je zgodilo, da je Rdeča postala zelo priljubljena. Na Colourbooku je imela največ lajkov, veliko ljudi si jo je izbralo kot najljubšo barvo.

Modra je to opazovala in si razbijala glavo s tem, kaj je z njo narobe, zakaj ona ni tako popularna kot Rdeča. Spraševala se je, kako bi lahko bila bolj podobna Rdeči, da tudi ona začuti blišč slave. Zato si je dodala veliko veliko rdeče in postala nekakšna čudna vijolkasta.

Ampak ni se dobro izšlo. Ljudje je take niso marali, še bolj so kupovali vse v rdeči, da bi se potolažili. Nebo, po katerem se je prej Modra razlivala, je namreč postalo čudno vijolkasto in to je šlo vsem na živce. Modra je pozabila biti Modra, Zemlja pa je dobila vijolkasto nebo.

Kar naenkrat so si vse barve začele dodajati rdečo in tako je izginila tudi mavrica.

Zemljo je to zaskrbelo, sklicala je sestanek in barvam povedala, da je velika škoda, da ne sijejo v svoji barvi, saj je to najlepše in najbolj dragoceno, kar imajo. Nihče jim tega ne more vzeti niti dati in niti nadomestiti. Poleg tega pa jih res, ampak res potrebuje v njihovih barvah.

Barve niso nikoli tako razmišljale. Modra je spoznala, da nikoli ne bo tako dobra rdeča, kot je lahko Modra, in da brez nje ni modrega neba, ker je nihče ne more nadomestiti. Sebi in svetu je želela dati Modro. In nebo je spet postalo modro. Tisti, ki so že prej imeli radi Modro, pa so se njenega povratka zelo razveselili.

Se tudi ti trudiš biti kot tista najbolj priljubljena sošolka ali sošolec, ker bi bilo res super, da te imajo vsi radi?*

Samo, kdo bo pa potem ti? Kdo bo tvoja barva? Prosim te, sebi in nam podari SEBE. Radovedni smo, radi bi vedeli, kdo si ti in kako lahko obarvaš svet.

Hvala ti. 😊

* Tako kot ni možno, da je ena barva vsem najljubša, tudi ni možno, da nas imajo čisto vsi radi.