Kako se razbremeniti?

V dnevih, ki jih spremlja samoosamitev, je v domačem in zunanjem okolju zaznati več nemira, strahu, zaskrbljenosti, negotovosti, morda tudi jeze, žalosti, razočaranja. Povsem normalno in običajno je, če v takšnem napetem ozračju tudi tebe spremljajo podobna čustva in občutki. Pojavljajo se lahko tudi težave s spanjem ali pomanjkanje apetita. Poleg izpostavljenosti tem neprijetnim dražljajem, te lahko obremenjuje tudi pomanjkanje sprostitve v družbi prijateljev ali pri različnih aktivnostih zunaj doma. Vsemu temu pa se lahko pridružujejo še različne druge težave.

V tem obdobju je še pomembneje, da znaš oziroma se naučiš poskrbeti zase, za svoje notranje počutje. Da raziščeš vse možnosti, ki so ti na voljo. Lahko tudi skupaj z domačimi ali prijatelji. Mogoče prvič iščeš poti, kako se razbremeniti, mogoče pa ti manjka samo kakšna nova ideja.

Za lažji začetek lahko dodamo nekaj namigov. Morda bi poskusil/a z nečim tako umirjenim, kot je vodena meditacija in si najdeš sebi ustrezno vadbo na spletu. Tole je povezava ena in povezava dve.

Morda se navdušiš nad prakticiranjem joge in prav tako raziščeš splet, se pomiriš z uživanjem v dišeči kopeli, si zavrtiš tebi najljubšo glasbo, se razbremeniš z zaupnim pogovorom, morda rabiš nekaj bolj živahnega: tek, hitro hojo ali ples. Pomembno je, da najdeš tisto, kar je tebi pisano na kožo, kar pripomore k tvojem boljšemu počutju in k temu, da lažje zadihaš.

Kar pogumno, tudi v teh razmerah je mogoče poiskati svoj lasten „notranji“ kotiček, v katerem se lahko umiriš, ujameš svoj ritem in nabereš nove energije. Za to ne rabiš veliko prostora, nobene opreme, ki je večinoma ne bi imel/a že doma, predvsem pa imaš na voljo veliko poti in pristopov, ki zahtevajo samo nekaj raziskovalne vneme in preizkušanja.